اماکن ديدنی و گردشگری

معرفی مسجد مقدس جمکران

همراهان عزیز سلام

بنا به پیشنهاد بسیاری از دوستان و همراهان گرامی، این هفته قصد داریم شما همراهان گرامی را با یکی از مراکز گردشگری مذهبی استان قم، آشنا سازیم. مکانی که اکثر دوست داران اهل بیت (علیهم‌السلام ) نام آن را شنیده‌اند و آنگاه که دلشان از سختی‌های زمانه آزرده می‌شود، مرغ دلشان از دور و نزدیک پر می‌کشد و راهی قم و مسجد مقدس جمکران می‌گردد…

جمکران

معرفی مسجد مقدس جمکران:

مطابق آمار، همه ساله بيش از بیست ميليون عاشق دل باخته، از سر تا سر ميهن اسلامى و جهان، به مسجد مقدس جمکران مشرف می‌شوند، نماز تحيّت مسجد و نماز حضرت صاحب الزمان (عج) را به جاى می‌آورند، با امام غايب از ابصار و حاضر در امصار و ناظر بركردار، رازِ دل می‌گویند، استغاثه مى‌كنند، نداى «يا بن الحسن!» سر مى‌دهند، از مشكلات مادّى و معنوى خود سخن مى‌گويند و با دلى خونبار، از طولانى شدن دوران غيبت، شكوه‌ها مى‌كنند.

آنان كه از شناخت عميق‌ترى برخوردارند، به هنگام تشرف به اين مسجد، همه حوائج شخصى خود را فراموش کرده و تنها «ظهور سراسر سرور منجى بشر، امام ثانى عشر، حضرت ولى عصر، روحى و ارواح العالمين فداه» را مسئلت مى‌كنند؛ زيرا اگر اين حاجت برآورده شود، ديگر مشكلى نخواهد ماند، و اگر اين حاجت روا نشود، حلّ ديگر مشكلات، مشكل اساسى را حل نخواهد كرد.

اگر دلتان هوای زیارت این مسجد را کرده است، با قمگردی همراه باشید….

مسجد مقدس جمکران در 6 کیلومتری شهر مقدس قم و در دامنه کوه دو برادران و ابتدای جاده قدیم قم به کاشان واقع شده است. این مسجد در سال 373 هـ.ق به دستور حضرت ولیعصر (عجل الله تعالي فرجه الشريف) در بيدارى، نه در خواب تأسيس گرديد و در طول قرون و اعصار، پناهگاه شيعيان و پايگاه منتظران و تجلّیگاه حضرت صاحب الزمان (عليه‌السلام) بوده است.

تاریخچه مسجد مقدس جمکران:
شيخ عفيف صالح حسن بن مثله جمكراني  می‌گويد:
شب سه‌شنبه، هفدهم ماه مبارک رمضان 373 هجری، در سراى خود خفته بودم كه جماعتى به درِ سراى من آمدند. نیمى از شب گذشته بود. مرا بيدار كردند و گفتند: «برخيز و امر امام محمد مهدى صاحب الزمان، صلوات الله عليه را اجابت كن كه تو را می‌خواند.»

حسن بن مثله مى‌گويد: «من، برخاستم و آماده شدم» چون به در سراى رسيدم، جماعتى از بزرگان را ديدم. سلام كردم. جواب دادند و خوش آمد گفتند و مرا به آن جايگاه كه اكنون مسجد (مقدس جمكران) است، آوردند.» چون نيک نگاه كردم، ديدم تختى نهاده و فرشى نيكو بر آن تخت گسترده و بالش‌هاى نيكو نهاده و جوانى سى ساله، بر روى تخت، بر چهار بالش، تكيه كرده، پير مردى در مقابل او نشسته، كتابى در دست گرفته، بر آن جوان مى‌خواند.

بيش از شصت مرد كه برخى جامه سفيد و برخى جامه سبز بر تن داشتند، برگرد او روى زمين نماز مى‌خواندند.

آن پيرمرد كه حضرت خضر (ع) بود، مرا نشاند و حضرت امام (عليه‌السلام) مرا به اسم خواند و فرمود: «برو به حسن بن مسلم (که در این زمین کشاورزی می‌کرد) بگو: «این زمین شریفی است و حق تعالی آن را از زمین‌های دیگر برگزیده است و دیگر نباید در آن کشاورزی کنید.» حسن بن مثله عرض كرد: «سيّد و مولای من! مرا در اين باره، نشانی لازم است؛ زيرا مردم سخن مرا بدون نشانه و دليل نمی‌پذيرند.»

امام (عليه‌السلام) فرمود: «تو برو رسالت خود را انجام بده، ما در اين جا علامتی می‌گذاريم كه گواه گفتار تو باشد. برو به نزد سيّد ابوالحسن، و بگو تا برخيزد و بيايد و آن مرد را بياورد و منفعت چند ساله را از او بگيرد و به ديگران دهد تا مسجد را بنا کنند.

مردم را بگو تا به اين موضع رغبت كنند و عزيز بدارند و چهار ركعت نماز در اين جا بگذارند: دو ركعت تحيّت مسجد، در هر ركعتی، يک بار «سوره حمد» و هفت بار سوره «قل هو الله احد» (بخوانند) و تسبيح ركوع و سجود را، هفت بار بگويند.

و دو ركعت نماز صاحب الزمان بگذارند، بر اين ترتیب كه در (هنگام خواندن سوره) حمد چون به «ايّاك نعبد و ايّاك نستعين» برسند، آن را صد بار بگويند، و بعد از آن، فاتحه را تا آخر بخوانند. ركعت دوم را نيز به همين طريق انجام دهند. تسبيح ركوع و سجود را نيز هفت بار بگويند. هنگامی كه نماز تمام شد، (لا إله الاّ الله) و تسبيح حضرت فاطمه زهرا (عليهاالسلام)  را بگويند. آنگاه سر بر سجده نهاده، صد بار صلوات بر پيغمبر و آلش، صلوات الله عليهم، بفرستند.»

و اين نقل، از لفظ مبارک امام (عليه‌السلام)  است كه فرمود:
«فَمَنْ صلاّهما، فكأنّما صلّي في البيت العتيق»
هركس، اين دو ركعت (يا اين دو نماز) را بخواند، گويی در خانه كعبه آن را خوانده است.

نظر قمگردی:
مسجد مقدس جمکران در کنار حرم مطهر کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س)، از جاذبه‌های گردشگری مذهبی استان قم می‌باشند که هرساله خیلی عظیمی از مشتاقان را به سوی خود جذب می‌نمایند. پیشنهاد می‌کنیم برای زدودن غبار دل زیارتی داشته باشید، التماس دعا….

نکته طلایی:

  • مسیر دسترسی به مسجد مقدس جمکران از 2 طریق امکان پذیر است:
  • قم / میدان شهر قائم / کیلومتر 6 جاده قدیم کاشان / بلوار انتظار / مسجد مقدس جمکران
  • قم / بلوار پیامبر اعظم (ص) / مسجد مقدس جمکران
  • معمولا شب‌های چهارشنبه و جمعه، انبوه زائران جهت زیارت به مسجد مشرف می‌شوند، جهت راحتی بیشتر می‌توانید در سایر ایام هفته مشرف شوید.
  • امکانات رفاهی از جمله هتل، مهمان پذیر، زائر سرا، مراکز خرید، رستوران، درمانگاه، داروخانه، پارکینگ، سرویس بهداشتی و… فراهم می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا