نقش و نگار بر روی شیشه
هنر نقاشی بر روی شیشه، هنری کهن و اصیل است که از دیرباز در تمدنهای مختلف رواج داشته و در ایران نیز از سابقهای دیرینه برخوردار است. این هنر، با تلفیق نور، رنگ و خلاقیت هنرمند، آثاری بدیع و چشمنواز خلق میکند که در تزئین بناها، مساجد، منازل و اشیای مختلف کاربرد دارد.
با شاه عباس چایی بخور …. کمرشان باریک است، لبههای طلایی دارند، داشتنشان برای اهل دل و دیدنشان شما را به عهد قجر میبرد. شاید در کمد قدیمی منزل مادر بزرگ آنها را دیده باشید؛ شاید هم بتازگی در ویترین فروشگاههای صنایع دستی، زیبایی خود را به رخ کشیدهاند و یا حتی در سفره خانهای با طعم دلنشین چای خاطرات شیرین گذشته را برای شما تداعی کردهاند. درست حدس زدهاید، استکان و نعلبکیهای زیبایی که با هنر دست هنرمندان صنایع دستی کشورمان، زیبایی آنها دوچندان شده است. در مقاله این هفته قمگردی قصد داریم شما را با یکی دیگر از صنایع دستی استان قم آشنا سازیم. لطفا با ما همراه باشید با «نقاشی روی شیشه ….»
هنر نقاشی روی شیشه از قدیمالایام برای زیبایی و جذابیت بیشتر بر روی ظروف شیشهای، بلور و کریستال انجام میگرفته و هم اکنون نیز طرفداران و علاقهمندان خود را دارد. از فروشگاههای صنایع دستی گرفته تا سفره خانههای سنتی، از جهیزیه عروس خانم گرفته تا دکوراسیون سنتی منازل و هتلها، هر جا که بروی و چشمهایت به دنبال هنر این سرزمین باشد، نمونههایی از این نوع هنر زیبا و ماندگار ایران زمین را خواهی دید.
دو تکنیک اصلی در نقاشی روی شیشه وجود دارد:
هنر نقاشی بر روی شیشه با استفاده از 2 تکنیک رنگ انجام میپذیرد. در تکنیک و روش اول از رنگهای حلال در آب استفاده میشود که محصولات تولید شده فقط جنبه دکوری دارند و در صورت شستشو رنگ آنها از بین میرود.
در تکنیک و روش دوم از رنگهای کورهای استفاده میشود که محصولات تولید شده در این روش جنبه کاربردی داشته و بر اثر شست و شو رنگ آنها از بین نرفته و ثابت میماند.
جهت تولید محصولات کاربردی و با دوام با رنگ ثابت، ابتدا طرح و نقش مورد نظر را با استفاده از رنگهای کورهای و به وسیله دست بر روی ظرف مورد نظر نقاشی نموده و سپس با توجه به نوع جنس ظروف برای مدت مشخص و دمای مشخص در کوره قرار میدهند. محصول خارج شده از کوره دارای رنگ و طرح ثابت بوده و بعد از شستشو رنگ و طرح خود را از دست نمیدهد.
آقای فلاح پور، یکی از اساتید و هنرمندان زبردست و خبره در حوزه نقاشی روی شیشه هستند که بیش از 20 سال سابقه در این زمینه داشته و محصولات زیبا و منحصر به فردی را تاکنون تولید و عرضه نمودهاند.
شما گرامیان میتوانید جهت بازدید از کارگاه و یا سفارش محصولات تولید شده توسط این هنرمند عزیز، به صورت مستقیم و بدون واسطه با ایشان ارتباط گرفته و محصول مورد نظر خود را با طرح و رنگ دلخواهتان سفارش دهید.
نظر قمگردی:
برای آن دسته از علاقهمندان به صنایع دستی، بازار کهنه قم محلی برای گشت و گذار و آشنایی با رشتههای مختلف صنایع دستی قم میباشد. همانطور که در مقالههای گذشته صنایع دستی از جمله منبت چوب، خرمهره و … به شما همراهان وعده داده بودیم، قمگردی تصمیم دارد طی چندین مقاله شما گرامیان را با مشاغل و کسب و کارهای فعال در این بازار سنتی آشنا سازد.
کارگاه جناب آقای فلاح پور یکی دیگر از مشاغل فعال و پویا در این بازار میباشد و شما میتوانید به صورت مستقیم و با نازلترین قیمت سفارشات و محصولات مورد نظر خود را به ایشان سفارش دهید.
نکته طلایی:
جهت آشنایی و بازدید سایر محصولات تولیدی آقای شیشه بران میتوانید به آدرس زیر مراجعه نموده و یا با شماره همراه ایشان تماس حاصل فرمائید.
آدرس: قم / خیابان شهید دل آذر / میدان کهنه / بازار کهنه / پلاک 244 – کارگاه آقای فلاح پور / مسیریابی در بلد
شماره تماس: 09123516216