اماکن ديدنی و گردشگری

معرفی موزه دین و دنیا | جاذبه‌های گردشگری قم

همراهان عزیز سلام

موزه دین و دنیا به عنوان اولین موزه مفهومی اسلامی در جهان، در کنار مسجد مقدس جمکران، موضوع مقاله امروز قمگردی می‌باشد، لطفا با ما همراه باشید.

در مقاله‌های گذشته به معرفی 6 مورد از اماکن تفریحی و سرگرمی استان قم همچون خانه معما، مجموعه باغ پرندگان، موزه آستانه مقدسه قم، شهربازی بوستان علوی، شهربازی زرافه نیلی و سورتمه بوستان علوی پرداختیم.

این هفته قصد داریم یکی دیگر از موزه‌های بسیار جذاب و دیدنی استان قم را به شما معرفی نمائیم. این موزه در نوع خود بی‌نظیر است و می‌تواند رضایت هر مخاطب و بازدید کننده‌ای را به‌همراه داشته باشد. گنجینه‌های موجود بصورت هدفمند و بسیار دقیق چیدمان شده‌اند و فضای ذهنی شما را با شگفتی‌های جهان هستی از دیدگاه دین اسلام آشنا می‌نماید.

معرفی موزه دین و دنیا

موزه دین و دنیا با هدف پیوند آموزه‌های دینی و مذهبی با زندگی روزمره انسان، چند سالی است که در یکی از شبستان‌های مسجد مقدس جمکران افتتاح شده و میزبان اقشار مختلف جامعه می‌باشد. در موزه دین و دنیا احکام و مسائل دینی و اعتقادی با نگاهی مفهومی بیان شده است تا بیشترین تاثیر را بر مخاطبان خود داشته باشد. استفاده از تصاویر، اجسام، ابزار، ماکت‌ها، نوشته‌ها و… معنا و مفهوم آموزه‌های دینی را برای شما مجسم ساخته و به روشی بسیار ساده، نگرشی جدید از مسائل و موضوعات دینی و اعتقادی ایجاد می‌نماید.

موزه دین و دنیا

موزه دین و دنیا بیش از 10 گنجینه‌ی ارزشمند با موضوعات فرهنگی و اجتماعی را در فضایی بالغ بر 3000 مترمربع جمع آوری نموده است تا بتواند پاسخگوی سلایق مختلف مخاطبان خود باشد. در زیر به معرفی برخی از این گنجینه‌ها می‌پردازیم:

  • گنجینه‌ مقدسات: در این گنجینه آثاری همچون شناسنامه 14 معصوم، پرچم‌های مقدس حرم امام علی (ع)، امام حسین (ع)، امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س)، حضرت ابوالفضل (ع) و ماکت‌های مسجد الحرام و برخی دیگر از حرم‌های مطهر به نمایش گذاشته شده‌اند.

  • گنجینه مسجد مقدس جمکران: در این گنجینه شناسنامه نواب خاص امام عصر (عج)، محراب‌های قدیمی مسجد، ماکت مسجد مقدس جمکران و… به چشم می‌خورند. نکته قابل توجه این است که یکی از نواب خاص امام زمان (عج)، از اهالی ایران و در منطقه‌ای به‌نام آوه نزدیک شهر ساوه امروزی بوده است.

  • گنجینه فقهاء و مراجع: شناسنامه مراجع و فقهای شیعه، تصاویر و لوازم و کتب خطی مراجع،خودرو آیت الله العظمی گلپایگانی (ره) و… به نمایش درآمده است.

  • گنجینه عبادات: در این گنجینه ماکت کعبه و مناسک حج، تصاویر مربوط به مساجد معروف اسلامی، عکس نوشته‌های مفهومی مسائل شرعی از جمله زکات، حج، نماز، تیمم، مسجد و… به چشم می‌خورد.

  • گنجینه محیط زیست: یکی از جذاب‌ترین و جالب‌ترین بخش‌های موزه دین و دنیا، گنجینه محیط زیست است که در آن بیش از 200 گونه از آبزیان، 60 گونه از پرندگان، 200 گونه از خزندگان، حشرات و 20 گونه از چهار پایان و… در معرض نمایش قرار داده شده‌اند.  احکام شرعی و حلال یا حرام بودن انواع آبزیان، پرندگان، خزندگان و چهارپایان به صورت بسیار زیبا گرد هم آمده‌اند تا تصویری متفاوت از احکام خوردنی‌ها را به نمایش بگذارند.

  • گنجینه کار و زندگی: لوازم قدیمی مربوط به کار و زندگی، ابزار و لوازم مشاغل کهن، وسایل سنتی و عتیقه و… در این گنجینه جمع آوری شده‌اند تا شما را با حال و هوای گذشتگان آشنا سازند.

  • گنجینه اقتصاد اسلامی:  مجموعه‌ای از سکه و اسکناس، وقف‌نامه‌ها و قراردادهای کهن، ترازوهای قدیمی و… در این بخش نگهداری می‌شوند. جدول اوزان قدیمی یکی از زیبایی‌های این گنجینه است.

گنجینه‌های فرهنگی و اجتماعی، گنجینه شهروندی و گنجینه جهاد و دفاع از دیگر آثار ارزشمند و دیدنی این موزه می‌باشد.

نظر قمگردی:

موزه دین و دنیا ضمن جمع آوری آثار مذهبی و شیعی ارزشمند از دوران گذشته، موضوعات و مسائل دینی و اعتقادی را با نگاهی مفهومی در معرض نمایش قرار داده است و فضایی سرگرم کننده و چالش برانگیز را برای بازدید کنندگان خود ایجاد نموده است. بازدید از این موزه برای اکثر افراد جالب و اثرگذار است.

پیشنهاد می‌کنیم در زمان مراجعه به مسجد مقدس جمکران، بعد از انجام اعمال و آداب مسجد، از این موزه هم بازدید بعمل آورید.

نکته طلایی:

  • با توجه به فعال بودن موزه در ایام خاص، حتما قبل از مراجعه، هماهنگی‌های لازم را بعمل آورید.
  • نرخ بلیط برای هر نفر 10000 تومان می باشد.

آدرس : قم / مسجد مقدس جمکران / میدان انتظار / درب شماره یک (باب الشهاده)

شماره تماس : 37255524-025 / 09191523452

ساعت فعالیت:

  • سه شنبه، پنج شنبه و جمعه از ساعت 16 الی 21
  • روزهای زوج از ساعت 9 الی 13 (فقط جهت بازدیدهای گروهی با هماهنگی قبلی)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا